טקס לזכרם של פנינה וזאב ברנובסקי בתכנית הרב-תחומית לחינוך והתפתחות בגיל הרך

נשלח 23 ביוני 2016, 0:22 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 23 ביוני 2016, 0:30 ]
תמונה מהאירוע
התכנית הרב-תחומית לחינוך והתפתחות בגיל הרך קיימה את הטקס השנתי לזכרם של פנינה וזאב ברנובסקי.

בטקס ניתנה הרצאת אורח של פרופ' דוד אופנהיים מהחוג לפסיכולוגיה, באוניברסיטת חיפה. כמו כן, הוענקו פרסים לעבודות דוקטורט מצטיינות בתחום הגיל הרך לד"ר הנאדי אבו-אחמד מאוניברסיטת חיפה ולד"ר סמדר מושל מהאוניברסיטה העברית.

לפני הטקס, הוצגו פוסטרים של עשר עבודות תיזה ודוקטורט הנמצאות בעיצומן ואשר קיבלו מענקים מקרן ברנובסקי לעזרה בביצוע המחקר. באותו מעמד, הוצג גם מיזם הוויקיפדיה של התכנית הרב תחומית לחינוך והתפתחות בגיל הרך. במסגרת המיזם, אותו מוביל ד"ר יאיר זיו ונתמך על ידי חנה יריב, שגרירת ויקיפדיה בקמפוס, הסטודנטיות בתכנית כותבות ערכים לויקיפדיה על שלל נושאים הקשורים לגיל הרך. את הערכים הכתובים ניתן לראות כאן

גב' פנינה ברנובסקי (וילדר) 1910-2008 ילידת פולין, עלתה לארץ בשנת 1935, לאחר שסיימה לימודי תואר שני בחינוך והיסטוריה באוניברסיטת לבוב. גב' ברונו בסקי ז"ל עסקה בחינוך לגיל הרך במשך עשרות שנים, תחילה כגננת בכפר הנוער בן שמן, ולאחר מכן כגננת ומפקחת, במשרד החינוך באזור הצפון. הייתה פעילה בקליטת גננות מקרב העולים בשנות ה-50 וה-60. בשנת 1980 הקימה קרן לזכר בעלה למלגות לעבודות מחקר מצטיינות בתחום הגיל הרך. עם מותה, הקרן מנציחה את פנינה וזאב ברנובסקי ז"ל במתן מלגות ומענקי מחקר לסטודנטים לתארים מתקדמים בתחום הגיל הרך.

לצפייה בתמונות מהאירוע לחצו כאן (בחלון חדש)